Јавете ни се +86-18606624125
Испратете ни е-пошта sales1@tree-sun.com

Колку често е подобро да се менува четката за заби?

2021-03-17

Можеби кога ги миете забите, откриете дека влакната на вашиотчетка за заби are deformed. The feeling of brushing is awesome when I just bought it back. When you buy a четка за заби again, it's not hard to find that the advertisement and warm instructions on the четка за заби will remind you. Dental experts suggest that you change the четка за заби every three months. Why should I change my четка за заби every three months? I have tried it for three months, but my четка за заби is still good. In fact, there is a scientific basis for changing my четка за заби every three months.

Општо земено, домашнитечетка за заби on the market at present, after using for 1-3 months, the четка за заби bristles will be bent. The curved bristles not only can't clean the food residue in the teeth, but also scratch the gums. Therefore, when you find that the четка за заби bristles are bent, you should change a new четка за заби immediately. In addition, the четка за заби head used for a long time is easy to retain bacteria. Therefore, it is generally recommended to replace the четка за забибарем на секои три месеци.

Според фактичката состојба, деформацијата начетка за забиКако степен се земени влакната и фреквенцијата на четкање / ден.

Според медицинските експерименти на Соединетите држави, некои пациенти со долгорочно заболување на грлото, ако на секои неколку недели заменуваат новчетка за заби, за состојбата е значително подобрена.

Акочетка за забисе користи континуирано повеќе од два месеци, ќе има Candida albicans, хемолитичен стрептокок, бацил од рак на белите дробови, глукокок и други бактерии. Може да предизвика акутен тонзилитис, фарингитис и други болести. За луѓето со незвучен имунолошки систем, лесно е да се предизвика ревматска треска и акутен гломерулонефритис. Затоа, по секое четкање,четка за забимора да се измие и да се стави на суво место.

Главата на четката начетка за забитреба да се става нагоре, а најдобро е да се потопува во оцет на секои три до пет дена и да се заменува со нов најмалку три месеци, за да се обезбеди чистота начетка за заби.четка за заби
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy