Јавете ни се +86-18606624125
Испратете ни е-пошта sales1@tree-sun.com

Како да ги научите децата на правилен начин да ги мијат забите

2022-04-11

Како да ги научите децата на правилен начин да ги мијат забите

Лидерот водетска четка за забииндустрија -Ningbo Show-Well Factoryденес ќе ви претстави како да ги научите децата на правилен начин да ги мијат забите.
НашиотЗаменета четка за заби Head Kidопсегот е одличен избор за вас!
Општо земено, на бебе од околу две и пол години му изникнале сите 20 млечни заби и може да почне да ги мие забите. Правилниот метод на четкање е многу важен за да се грижи за здравјето на забите на бебето. Затоа, мајките треба да го научат бебето правилно да се четка додека е дете. метод.
1. Прво исчеткајте ги надворешните површини на горните и долните заби, поставете ја четката за заби под агол на работ на непцата, земете два до три заба како група и движете ја четката нагоре и надолу со умерена сила.

2. При четкање на надворешната страна на горните и долните заби, хоризонталната и вертикалната четка треба да се спојат и да се ротираат за да се нацрта кружна четка, односно горните заби се исцртани во форма „М“, а долните заби се исцртани. во форма „W“.

3. Потоа исчеткајте ја внатрешната страна на забите и повторете ги горенаведените дејства.

4. При четкање на внатрешната страна на секачите, четката за заби треба да се постави исправено, со умерена сила од непцата до коронката, а исто и за долните заби.

5. За да ја четкате површината за џвакање, ставете ја четката за заби на површината за џвакање и движете ја напред-назад.


We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy